Cognachuizen

Bekijk alle Cognachuizen

Onze zakenpartner voor Cognac en meer:
www.cognactheek.nl

Nieuwsbrief
Aanbevolen
Laatste nieuws
Cognactheek!
CognacNet stopt per 1 juli 2021 met de verkoop van Cognac en Pineau via deze website. ...
Alle nieuwsberichten
Meest gekocht

Pineau

Pineau des Charentes is een zeer verrassend, friszoet aperitief. Het is gemaakt van wit of rood druivensap en een Cognacdistillaat. In veel Europese landen is dit een populaire starter. Van harte aanbevolen om eens te proberen in plaats van een Port, Martini of cocktail. Een Pineau drinkt u puur ‘uit de koelkast’ of als cocktail.

Een wijngaard van land en water

In de Charente en de Charente-Maritime bieden de oceaan en het land het meest ideale klimaat voor de wijngaard. De wijngaarden strekken zich uit over de kalkstenen heuvels. Meer dan vier eeuwen werken de wijnmakers in deze gecontroleerde Appellation met respect voor traditie en vakmanschap aan een fantastisch kwaliteitsproduct.

Een gecontroleerde Appellation

In oktober 1945 worden de strikte normen bepaald voor de ‘Appellation Pineau des Charentes Controlee’. Een Pineau is gemaakt uit de blend van druivenmost en Cognac ‘eau de vie’ (minimaal 60% alcohol) van hetzelfde wijnhuis. De productie mag niet hoger zijn dan 23 hectoliter per hectare. De Pineau rijpt in eikenhouten vaten. Minimaal 18 maanden voor de witte Pineau en 14 maanden voor de rosé. De Pineau ‘Vieux’ is minimaal 5 jaar oud en de ‘Tres Vieux’ minimaal 10 jaar. Pineau des Charantes mag uitsluitend verkocht worden na te zijn geproefd door een comité gecontroleerd door INAO (Institut national de l’origine et de la qualite).

De kleuren van de Pineau

Er zijn twee Pineau des Charentes: de witte Pineau kan worden gemaakt uit de volgende druiven: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard, Semillon, Sauvignon en de Montils. Zij zorgen voor een weelde van bloemige aroma’s.
De rode of Rose Pineau des Charentes: deze Pineau kan worden gemaakt uit de volgende druiven: Cabernet Sauvignon en – Franc, Merlot en Malbec. Deze druiven geven een uitgesproken fruitige smaak.

Het proeven van Pineau

Zowel als aperitief als bij een dessert moet een Pineau geserveerd worden tussen de 8 en 10 graden. Het liefst in een tulpvormig glas die het best de kleur en bouquet tot uiting laten komen. Witte Pineau gaat fantastisch samen met foie gras en blauwe kaas (Roquefort, Bleu d’Auvergne). De rode of rosé Pineau gaat uitstekend samen met meloen, bowl met vers fruit of in een sorbet. Ook is Pineau uitstekend te combineren met fruitige kazen en chocolade desserts. Alle Pineau is ook uitstekend te gebruiken in cocktails.

Welkom bij CognacNet, hét adres voor Cognacminnend Nederland.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om CognacNet te bezoeken.

Ja, ik ben 18 jaar of ouder Nee
Sorry, CognacNet verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
CognacNet © 2021