Cognachuizen

Bekijk alle Cognachuizen

Onze zakenpartner voor Cognac en meer:
www.cognactheek.nl

Nieuwsbrief
Aanbevolen
DEAU V.S.O.P.
€47,95
Laatste nieuws
Cognactheek!
CognacNet stopt per 1 juli 2021 met de verkoop van Cognac en Pineau via deze website. ...
Alle nieuwsberichten
Meest gekocht

Wat is Cognac

Cognac is een wijndistillaat afkomstig uit de Cognacregio. Deze regio strekt zicht uit over de departementen Charente en de Charente-Maritime. Cognac is alleen Cognac als het gemaakt is van wijn van witte druiven. Deze moet tweemaal zijn gedistilleerd in een speciale ketel: de Alambic Charantais. Het distillaat moet vervolgens minstens tweeënhalf jaar in houten vaten rijpen en tenminste 40% alcohol bevatten.

Cognac

Alleen als aan al deze voorwaarden is voldaan, spreken we van Cognac. Het is een beschermde benaming en kent een eigen AOC (Apellation d’Origine Controlée).

Het etiket van de cognacfles

De informatie op het etiket zegt veel over de inhoud van de fles. Een normale fles heeft altijd een inhoud van 0.70 liter. Als er op het etiket geen producent en gebied van herkomst wordt vermeld, dan gaat het hier vaak om een ‘blend’. Een zorgvuldige mengeling van cognacs uit verschillende gebieden. Wordt de streek wel vermeld op het etiket, dan geeft dat een eerste indicatie over de smaak die u te wachten staat.

De leeftijd van cognac

Een aantal afkortingen en symbolen geven een indicatie van de leeftijd van de Cognac. Ze vermelden de wettelijke ondergrenzen van de jongste Cognac in de mengeling:

  • V.S. ***, Very Special of Very Superior
    Deze afkortingen geven aan dat de jongste Cognac in de fles minimaal tweeënhalf jaar oud moet zijn. Het is wel toegestaan oudere Cognacs toe te voegen.
  • V.S.O.P. Very Superior Old Pale of Very Special Old Pale
    De jongste Cognac in deze fles is minimaal vierenhalf jaar oud. Soms worden voor Cognac van deze leeftijd andere benamingen gebruikt, bijvoorbeeld Reserve.
  • X.O. Extra Old, Extra, X.O, Napoléon, Hors d’Age of Ancestrale
    Bij deze leeftijdsaanduiding is de jongste Cognac van de mengeling tenminste zes jaar oud.

De beste cognac vindt u in onze webshop

Welkom bij CognacNet, hét adres voor Cognacminnend Nederland.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om CognacNet te bezoeken.

Ja, ik ben 18 jaar of ouder Nee
Sorry, CognacNet verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
CognacNet © 2021