Cognachuizen

Bekijk alle Cognachuizen

Onze zakenpartner voor Cognac en meer:
www.cognactheek.nl

Nieuwsbrief

Leopold Gourmel

Leopold Gourmel“Onafhankelijk”

Leopold Gourmel is een vrij nieuw huis. We begonnen met distilleren in 1961 en in 1972 bottelden wij onze eerste flessen. Dit was ook het jaar dat Olivier Blanc, de huidige eigenaar, bij Gourmel in dienst kwam.

“Visionairs”

Onze visie was en is dat in een snelle wereld waar authenticiteit de tegenhanger is van een snelle cultuur, we in staat moesten zijn om ons doel te bereiken met het aanbieden van een frissere, schonere, aromatische, zuivere en natuurlijke cognac.

“Cognac Renaissance”

We hebben elke stap van het distillatieproces opnieuw bekeken: In de Cognacstreek is de wijn eenvoudig en gemiddeld. Bij Gourmel gaan we ervan uit dat hoe beter de wijn, hoe beter de Cognac wordt.

“Het is de bodem!”

Hoewel we zijn gevestigd in een dorpje in het hart van de Grande Champagne, selec- teerden we een wijngaard in een klein gebied in het oosten met veel oudere ondergrond en een heuvelachtig terrein, waar we een rijker, sterker, aromatischer, meer minerale wijn konden produceren: de 1e kwaliteit van Fins Bois.

Leopold Gourmel“Nieuwe meester distilleren”

De traditionele distillatie in Cognac, ook al is het zeer zuiver, is vaak neutraal en droog. Wij kozen voor het tegenovergestelde, “een dikke distillatie” dat alle aroma’s van de mooie wijn behoudt waar-door een distillaat ontstaat dat direct aangenaam, aromatisch, soepel, rijk en gestructureerd is.

“Respect voor de natuur is het beste”

We rijpen al onze Cognac in niet-getoaste extra fijne Franse eiken vaten. Van veel oudere bomen zijn de aroma’s uit het hout gevoeliger en met een extra fijne korrel, wat betekent dat er minder oxidatie zal zijn. De Cognac ontwikkelt de complexiteit op zich, en er zal dus een frissere, meer complexe Cognac ontstaan. Voor elke oogst gebruiken we 20% nieuwe vaten.

“Puur en natuurlijk”

Omdat we een wijnboer zijn die Cognac produceren, zijn onze Cognacs puur vintage en strikt natuurlijk, zonder toevoegingen van de traditionele additieven, karamel suiker of hout. We filteren nooit en maken geen blends.

“Maak de wereld Cognac-intelligent”

We willen de wereld Cognac-intelligent maken door de natuurlijke aromatische expressie van de Cognac gedurende haar jaren van veroudering te beschrijven op het etiket.

Aantal weergeven:
Sorteer op:
Leopold Gourmel EXTRA 'Age des Fleurs'
Regio: Fins Bois
Druif: Ugni Blanc
Inhoud: 0,7 L
Percentage: 42%
Leeftijd: 15 jaar
€97,50
Excl. BTW: €80,58
Welkom bij CognacNet, hét adres voor Cognacminnend Nederland.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om CognacNet te bezoeken.

Ja, ik ben 18 jaar of ouder Nee
Sorry, CognacNet verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
CognacNet © 2021