Eigen import Bertrand Cognac

Sinds 1731 van generatie op generatie

Al sinds 1731 verheft de familie Bertrand van generatie op generatie het cultiveren van wijnstokken tot een ware kunst. Respect voor de tradities van ons verleden wordt weerspiegeld in de aard en authenticiteit van onze producten. Ons handelsmerk is de windmolen van Bel’Air, de laatste in de stad Reaux. Omringd door onze wijnstokken staat hij symbool voor onze geschiedenis, ons erfgoed en de superieure kwaliteit van onze cognacs.

Onze wijnstokken

Ons landgoed ligt in het hart van één van de twee belangrijkste Cognac-gebieden: Petite Fine Champagne. Ruim 82 hectare aan wijnstokken zijn geworteld in een bodem met een zeer hoog krijtgehalte. Dat zorgt voor een perfecte waterregulering en beschermt de stokken tegen droogte. Ons belangrijkste gewas is Ugni Blanc, gevolgd door Colombard. Het hoge kalkpercentage van de bodem levert weliswaar niet zoveel druiven op, maar die zijn wel van superieure kwaliteit.

Wijnboer

Als lid van de vereniging van onafhankelijke wijnboeren die werken volgens de charentaise distilleermethode staan kwaliteit en authenticiteit bij ons bovenaan. We bewerken onze eigen wijnstokken met respect voor het land, produceren en destilleren onze wijnen zelf. In alles wat we doen vindt u de passie van eeuwenlange traditie.

Distillatie

Zodra de gisting is voltooid, wordt de witte wijn gedistilleerd om eau-de-vie te maken. Daarvoor gebruiken we de charentaise dubbele distillatiemethode in koperen ketels, een proces dat al zo lang bestaat als cognac zelf. In twee stappen ontstaat zo een eau-de-vie met een alcoholpercentage van 70%, een rijk aroma en een delicate smaak, die vervolgens rustig te tijd krijgt om te rijpen in eikenhouten vaten.

De kelder

De cognac wordt in onze kelders bewaard en rijpt jarenlang in eikenhouten vaten volgens een traditionele methode die we al generaties lang toepassen en zo goed als perfect is. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo kiezen we specifiek voor eikenhout uit de bossen van de Limousin-regio vanwege zijn sterkte, lage porositeit en de unieke smaakeigenschappen die het hout aan de cognac meegeeft. De familie Bertrand heeft enkele zeer oude en unieke cognacs geërfd van vorige generaties, gedistilleerd aan het begin van de 20e eeuw, tussen 1903 en 1910.


Producten

Inschijven voor de nieuwsbrief