Over ons

Al ruim vijfentwintig jaar toeren Eef Bulder en Klaas Koopmans regelmatig door de Charente-Maritime op zoek naar de meest bijzondere cognacs. Wat destijds begon als een prettige vakantiebezigheid groeide uit tot een gezamenlijke passie.

Tussen 2010 en 2021 importeerde het tweetal een vast assortiment met een grote verscheidenheid aan soorten en smaken. Nu zoeken zij de verdieping in hun nieuwe uitdaging: CognacNet Specials. Hiermee zijn zij van plan de cognacliefhebber steeds te verrassen met exclusieve cognacs in een beperkte oplage met vrijwel altijd een even saillante geschiedenis als smaakbeleving.

Hun voortdurende zoektocht naar die limited editions brengt hen via hobbelige landweggetjes tussen de druivenranken bij de grote, kleine, beroemde en bijna vergeten cognachuizen die het gebied rijk is. In al die jaren hebben de heren een breed netwerk opgebouwd dat de twee fijnproevers steeds bij nieuwe families aan tafel brengt. ,,De uitdaging zit ‘m in het opsporen van oudere cognacs met een bijzondere historie”, legt Eef uit. Dat zijn vaak eenmalige partijen, soms van cognacboeren die al lang gestopt zijn maar nog wel een oud vat hebben liggen. Wanneer jij dan degene bent die mee mag naar de kelder om van dat laatste vat van soms wel honderd jaar oud te proeven, geeft dat echt een kick.” Het bijbehorende familieverhaal maakt het proeven nog meer tot een beleving. ,,Het gaat om de smaak, maar het verhaal is ook verrekte belangrijk . Je kunt zulke cognacs niet zomaar kopen, dat moet je echt worden gegund”.

Waar Eef zich vanuit zijn huis in Frankrijk met name op de inkoop richt, neemt Klaas de verkoop in Nederland voor zijn rekening. Het is een samenspel waarin de twee elkaar perfect weten aan te vullen. ,,Ik spreek de slijters die hun klanten graag willen verrassen met een cognac die je nergens anders vindt.” Naast hun steeds wisselende vondsten heeft CognacNet Specials ook een klein, vast assortiment. ,,We hebben alle cognacs van Betrand en Michelet. Deze zijn niet zo bekend maar verdienen het naar onze mening om door meer mensen geproefd te worden”, stelt Klaas tot slot.

Inschijven voor de nieuwsbrief