Eigen import Michelet Cognac

Het cognachuis Michelet vindt zijn oorsprong in 1610, toen het als gemengd bedrijf met druiventeelt voor wijn begon. Het is 1875 wanneer de druifluis hun percelen verwoest, een ware ramp voor hen en vele andere kleine wijnboeren in het gebied. De familie is in die tijd net begonnen met het bouwen van hun huis (1873). Vanwege een groot geldgebrek wordt de bouw gestaakt. Wel bouwen ze een eigen broodoven omdat brood kopen te duur voor hen was.

Zelfstokende wijnboer

Bijna honderd jaar later, in 1970, gaat de familie eindelijk weer zelf distilleren. Eric is de derde generatie wijnboer en bouilleur de cru, een zelfstokende wijnboer. Hij werkt met twee Alambics, één van 15 hl en één van 16 hl.

Omdat Eric ook stookt en lagert voor Remy Martin, volgt hij de stookmethode van Martin, dus sur lie (droesem) voor een rijkere smaakbeleving. (Bij de Hennessy methode gebruiken ze meer lie).

De moeite waard

De familie bezit 30 hectare aan wijngaarden in het hart van de Grande Champagne. Een deel hiervan gebruiken ze voor Pineau des Charentes. Deze 1e Cru gemeente levert de mooiste Cognac. De wijngaarden worden bovendien duurzaam bewerkt.

De kwaliteit is bijzonder verrassend en de prijzen zijn voor een 1e Cru Cognac, gezien de leeftijd, zeer de moeite waard.

Al meer dan twaalf jaar importeren wij dit huis met haar verrassende prijs-kwaliteitverhouding.


Producten

Inschijven voor de nieuwsbrief